Viktiga Datum

Ansökningswebben öppnar i februari och stänger i maj.

Välkommen in med din ansökan!

Ansök här!

Norrlands Yrkeshögskola använder sig av YH-antagning.se för att ta emot och registrera ansökan. För att göra en ansökan skapar du först ett konto och därefter registrerar du din ansökan. Länk till ansökan finns också på varje utbildnings startsida. Du kan också klicka här:

​Bygglovshandläggare

​Redovisningsekonom

​Medicinsk fotterapeut

Utvecklare inom .NET

Glöm inte...

För att skolan skall kunna genomföra en korrekt bedömning av dina betyg och meriter behöver du skicka in ett antal dokument. Dessa dokument (betyg, arbetsintyg samt övrig dokumentation som du önskar åberopa) laddar du upp i webbformuläret. Tänk på läsa på hur urvalsprocessen ser ut under den utbildning som du är intresserad av så att du inte missar kvalifikationer som ger meritering.

Komplettering av betyg är möjligt till 15 juni 2020.

Utländska Betyg

I det fall du har utländska betyg och söker en utbildning vid Norrlands Yrkeshögskola behöver du få dina betyg från gymnasium/högskola översatta till svenska. Detta för att vi ska ha möjlighet att behandla din ansökan korrekt. Vanligtvis tar det 3 månader att få betygen översatta av UHR (Universitets- och Högskolerådet), så var ute i god tid. Läs mer på UHRs hemsida här om hur du går tillväga för att översätta dina betyg.

Finansiering

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar studielån hos CSN.
>> Läs mer här om studiemedel här.

Behörighet & Urval

Läs mer om behörighet och urvalsprocessen under respektive utbildning

Behöver du hjälp?

Frågor besvaras vid e-post på info@nyhs.se eller via tfn: 090-77 86 00